Over mij

Tijn van der Burg-Meijs, Loopbaancoach 

 IK, HOOG SENSITIEF…?!

ECHT NIET… OF TOCH WEL?

Er was een flinke burn out voor nodig om te herkennen en erkennen dat ik over behoorlijk wat hoog sensitieve kenmerken beschik. Ik had een heel ander beeld bij hoog sensitieve mensen: rustig, stil, op de achtergrond, weinig communicatief… Kortom vooroordelen en aannames genoeg en nu niet bepaald passend bij mijn persoonlijkheid. 

Al jaren ervaar ik mijzelf als een bonk dualiteit. Aan de ene kant heb ik behoefte aan een prikkelarme omgeving, rust, ruimte en structuur. Ben ik dol op de natuur, verdwalen in een boek en het beoefenen van yoga. Maar er is ook de andere kant; namelijk dat ik dol ben op actie in de tent, gezellig borrelen en eten met vrienden, familie, kletsen en lachen. Te weinig prikkels maken het leven voor mij al snel te saai.

Evenals dit voor alle eigenschappen bij mensen geldt, is dit ook zo bij hoog sensitiviteit: het komt in verschillende vormen en maten. Gelukkig maar!

Naast een Hoog Sensitief Persoon (HSP) ben ik ook een High Sensation Seeker (HSS). Nee, geen “thrillseeker” dus ik beoefen geen spannende sporten of iets dergelijks maar een heel rustig bestaan, is nu ook niet bepaald mijn ding.

Eerlijk is eerlijk: het was best een worsteling. En dat is het zo nu en dan nog steeds. Want de grens tussen overprikkeling en onderprikkeling bewaken, is niet altijd makkelijk. Gelukkig lukt mij dit steeds beter. Inzicht in mijzelf geeft mij meer rust en stellen mij in in staat keuzes te maken waarmee ik beter voor mezelf zorg. 

Uiteraard ben ik niet alleen hoog sensitief. Ik ben ik met een heleboel facetten: dol op lachen, humoristisch, zorgzaam, gezellig, soms iets te direct en altijd zo eerlijk mogelijk! Verder ben ik een trotse moeder van drie kinderen, getrouwd met een leuke man en woon ik al heel wat jaren in Haarlem.

In mijn werkende leven heeft het faciliteren van groei bij mensen altijd centraal gestaan. Het mensen een stapje verder kunnen helpen, brengt mij plezier en voldoening. Vandaar de keuze om mij hier met mijn eigen bedrijf “Krachtig Sensitief” volledig op te gaan richten! 

Nieuwsgierig naar mijn eerdere werkervaringen?

Kijk gerust even op mijn LinkedIn pagina.

Precies op het juiste moment in mijn leven kwam ik Tijn tegen. Ze bood een luisterend oor, had veel geduld, vatte goed samen en vroeg door. Daardoor kwam ik soms zelf al op mogelijke stappen of oplossingen, andere keren bood ze suggesties en liet me daarmee zien dat er altijd keuzes zijn. Tijn is energiek en laat met haar vraagstelling je ook een hele andere kant zien.

Ik ben (nog steeds) erg blij met de ondersteuning van Tijn, zowel praktisch als inhoudelijk. Door haar begeleiding kreeg ik stap voor stap weer overzicht en daarmee grip op de situatie. De coachingsopdrachten, afgestemd op mijn eigen behoefte, waren interessant en soms confronterend. Hiermee kreeg ik inzicht in mijn eigen kwaliteiten en mijn handelen, wat weer waardevol is voor mijn verdere ontwikkeling en loopbaan.

Wat ik ook heel fijn vond is dat we deels wandelcoaching hebben gedaan en dat was superfijn. Al wandelend doe je nieuwe inzichten op en praat het makkelijker. Het heeft me heel goed gedaan!

Sanneke Overtoom, Haarlem

Leerkracht

Ik ben blij dat ik heb ingestemd met dit traject. Zeker een aanrader. Het geeft een duidelijk beeld over wie je bent en wat je wilt.

Thom Woudstra, Almere

Docent

Ik heb de reintegratie activiteiten als zeer prettige ervaren, ondanks soms confronterend. Dit zag ik vooral als leermomenten. Wat ik zeer bijzonder vond waren de momenten waarop anderen mij feedback mochten geven. Ik voelde mij stapje voor stapje vooruit gaan. Het verschil met hoe ik bij mijn coach binnen kwam en nu is ongelofelijk. Ik gun iedereen zo’n fijne coach als Tijn. Ze heeft mij prachtig begeleid: duidelijk, helder en zorgzaam. 

Katja, Haarlem

Werkfit traject

Contact

Telefoon

06-16484016

E-mail

info@krachtigsensitief.com

Adres

Jan Stuytstraat 66
2014 XL Haarlem